Pihasuunnittelua ja vihersuunnitelmia edullisesti koko maahan - Vihertaikurit

Pihasuunnitteluprosessi

ok3.png

Suunnittelemme pihoja kaikkialle Suomeen. Eli jos kaipaat ammattilaisen neuvoja ja ideoita pihan toimintojen mitoitukseen ja sijoittamiseen sekä kasvivalintoihin, niin ota yhteyttä!

Huolellisella suunnittelulla saavutetaan yleensä merkittäviä säästöjä pihan perustamiskuluissa. Lisäksi pihoista tulee selkeästi helppohoitoisempia ja kestäviä jatkoa ajatellen.

Teemme sinulle tarjouksen pihasuunnittelusta yksilöllisten tarpeidesi mukaan!

Sovitaan yhdessä 

Suunnittelun aluksi sovitaan yhdessä  selkeästi seuraavat asiat:

  • Sisältö; mitä asioita suunnitelmaan sisältyy
  • Aikataulu; milloin suunnitelma tehdään ja mihin mennessä se on valmis
  • Hinta ja maksuehdot
  • Muut asiat, jotka mahdolliset liittyvät suunnitteluun
  • Tulos; missä muodossa suunnitelman lopputulos luovutetaan

Kun asiat sovitaan etukäteen selkeästi, niin vältytään turhilta yllätyksiltä ja voidaan keskittyä rauhassa varsinaiseen työhön eli toiveiden mukaisen pihan suunnitteluun.

Lähtötiedotasemakuva_p.png

Onnistuneen suunnitelman pohjaksi tarvitaan mahdollisimman paljon tietoa asiakkaan toiveista ja tarpeista sekä kohteeseen liittyvistä rajoitteista ja mahdollisuuksista. Suunnitteluprosessin aluksi lähetämme sinulle kyselylomakkeen, jossa tiedustellaan yksityiskohtaisesti toiveitasi ja tarpeitasi sekä suunniteltavan kohteen lähtökohtia. Kun olet saanut ensin itse rauhassa miettiä erilaisia pihaan liittyviä asioita, käymme asiat vielä yhdessä lävitse.

Toiveiden ja tarpeiden kartoittamisen lisäksi tarvitsemme sinulta tontin asemakaavakuvan joko sähköisesti tai paperikopioina. Asemakuva toimii pihasuunnitelman lähtökohtana eli siinä on mitoitettu tontin rajat sekä rakennukset paikoilleen.

Asemakuvan lisäksi suunnittelussa olisi hyvä olla käytössä:

  • rakennusten julkisivu- ja pohjakuvat
  • mahdolliset pihaa koskevat kaavamääräykset
  • maaperätutkimustiedot ja korkomittaukset, jos sellaisia on saatavilla
  • joitain kuvia tontilta/pihalta
  • mahdollisesti ideakuvia näkemistäsi ratkaisuista tai tyyleistä, joita haluat meidän tuovan myös sinun pihallesi

Selkeä suunnitelma!

Lähtötietojen perusteella teemme sinulle ensin luonnoksen pihasuunnitelmasta, jonka lähetämme sinulle sähköpostilla pdf-muodossa. Saat rauhassa tutustua kuvaan ja kertoa siitä sitten meille kommenttejasi. Kommenttien perusteella työstämme suunnitelmaa sitten edelleen eteenpäin.

Lopputuloksena saat tietokoneella piirretyn värikuvan, jossa kuvaamme pihan tilat, muodot ja toiminnot. Suunnitelmassa on sijoitettu paikoilleen kasvillisuusalueet, nurmi-, kiveys-, oleskelu- ja leikkialueet sekä pihavalaisimet, jätesäiliöt sekä kuivatus- ja tomutustelineet tms. Kuvan mukana on myös tarkka kasvilista määrineen ja istutusetäisyyksineen. Lopullisen kuvan toimitamme sinulle sekä sähköisesti pdf-muodossa että paperiversiona oikeaan mittakaavaan tulostettuna.

 

Pyydä meiltä tarjous!


 

pihasuunnitelma_601.png


 


 

Siirry pihasuunittelu-sivulle.